*** Водещите вечерни новини на 19 април ***   Автомобил с български

...
*** Водещите вечерни новини на 19 април ***
 
Автомобил с български
Коментари Харесай

Водещите новини! Кола с български номера обстрелвана от танкове край Киев. Семейства издирват наборниците от потъналия „Москва“

*** Водещите вечерни вести на 19 април ***

 

Автомобил с български номера е измежду обстрелваните от танкове край Киев. Останките от транспортното средство са открите на паркинг в Ирпен, на който са събрани всички коли, потърпевши при съветските офанзиви, оповестява БТВ.

На фрагментите се вижда, че по колата, с регистрация в Кърджали, е стреляно и задното стъкло е счупено.

***

След потъването на " Москва " родители и други членове на фамилиите на моряците на борда, в това число наборници, писаха в обществени медии, че техните деца са изчезнали и желаят отговори.

Кремъл отхвърли във вторник да разкрие елементи за жертвите при потъването на ракетния крайцер " Москва " на фона на претенции на родители да схванат настояванията за изчезналите си деца, съобщи Агенция Франс Прес.

Флагманът на съветския Черноморски флот потъна предходната седмица след детонация и пожар, за който Украйна твърди, че е резултат от проваляне с две противокорабни ракети " Нептун ", а Москва споделя, че повода е гърмеж на муниции на борда.

***

***

Доверието в дребния човек в Кремъл е едвам измежду 25% от българите. Но, в случай че гледате мненията под постовете из интернет, ще останете с усещане, че приказваме за най-малко 89-90% одобрение… че и обич напряко. Нали?

Но, замислете се – на митингите на възобновление се появиха няколко стотин индивида (преко сили – хиляди), докарани с рейсове от цялата страна. Снимките с дронове демонстрираха, че са събрани в най-предната една трета на площада пред Народното събрание. Снимани начело обаче наподобяват доста. Веят флагове, крещят лозунги – основават звук.

Същото вършат и в интернет. Винаги разясняват. Не оставят вест без кафявата си диря под нея. Целта им е да оставят усещането у всички ни, че те са болшинството.

***

***

Министерство на туризма стартира разплащане към хотелите по програмата за филантропична помощ за украинските бежанци, оповестиха от отрасловото ведомство.

Със средствата ще бъдат изплатени 11 075 446,40 лева с включен 9% Данък добавена стойност на 328 юридически лица, извършващи активност в 506 места за настаняване по смисъла на Закона за туризма.

***

Международният валутен фонд (МВФ) намали с един процентен пункт прогнозата за растежа на брутния вътрешен артикул (БВП) на Сърбия за тази година до 3,5 на 100 по отношение на прогнозата си през октомври, оповестява Българска телеграфна агенция.

За следващата година институцията чака икономическият напредък на страната да бъде 4 %, колкото предвиждаше и по-рано.

***

„ 63% поддържат България да бъде част от НАТО и Европейски Съюз, а поддръжката за участие в НАТО е на рекордно високо равнище. Най-надеждната отбрана за сигурността, суверенитета и териториалната целокупност на страната е участието в НАТО и Европейски Съюз. Там, където постоянно можем да разчитаме на нашите съдружници и сътрудници ", декларира министър Заков.

***

Хората са изнервени, някои от които пътуват от други обитаеми места всеки ден от петък насам, с цел да вземат парите си, съобщи Нова телевизия.

Около 1 млн. пенсионери - половината от всички, не престават да получават парите си в клоновете на " Български пощи ". 

За другите, които ги получават по банков път, проблеми няма и на 15 април те получиха добавките.

***

Американският президент Джо Байдън е споделил на Барак Обама, че ще се кандидатира за преизбиране през 2024 година, съгласно The Hill.

Сайтът се базира на два анонимни източника.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР